Zöldséges kert egy kicsit máshogyan

Biztos minden kertimádó azt várja már, hogy végre eljöjjön a hétvége és lehetősége legyen kimenni a kertbe. Ezt a hétvégét már akár a zöldségek vetésével kapcsolatos feladatokkal is töltheti akár.

Első lépésben célszerű megtervezni, hogy miket akarunk vetni. A vetési terv elkészítése roppant nehéz feladatot jelent, hiszen sok mindenre kell figyelnünk.

biokertészet, kertépítés, kertépítés Budapest, öntözőrendszer

Persze ez egy olyan kertben, amit már megszokásból vetünk be zöldségekkel nem jelenthet gondot, hiszen már évekkel korábban ki lett alakítva ez a vetési terv.

Az idei év viszont talán egy remek alkalom arra, hogy kipróbáljuk a biokertészetet is. Akit jobban érdekel a téma, rengeteg olvasmányt találhat a különböző módszerekről.

biokertészet kerttervezés, kerttervezés Budapest, öntözőrendszer

Persze nem árt egy kis változtatás a gondolkodásmódban is a biokertészethez, hiszen ez a megoldás sokkal több időt és munkát fog igényelni tőlünk. Szükséges hozzá a talaj minőségét is megnézni, mivel ha például agyagos talajunk van, akkor még több fizikai munkára lesz szükség.

A teljesség igénye nélkül néhány dolog, amit érdemes sorra venni, ha biokertészetre szeretnénk váltani:

  • Rendszeres komposztálás
  • Speciális szerszámokra lesz szükségünk a földmunkákhoz
  • Bővítenünk kell az ültetni kívánt növénye körét
  • El kell felejtenünk a vegyszerek használatát
  • Helyettük lehet használni bio termésnövelőket és egyéb bio szereket

Mivel ez valóban sok munkát igényel, csak azoknak ajánljuk, akiknek a munkájuk és a családjuk mellett jut elegendő idejük a kertre is.

biokerteszet, kertöntözés, kertöntözés Budapest, öntözőrendszer

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.