Vadkerítések építése

A vadkerítést lakossági célból általában a nagyobb telkek, tanyák kerítésére használjuk, viszonylag egyszerű telepítése és kedvező ára miatt.

A vadkerítés készítésére leggyakrabban használt anyagok a fém, a fa vagy a beton. Vadkerítések esetében leggyakrabban kemény vagy telített fa oszlopokat és speciálisan erre a célra font dróthálót használunk. A kerítés élettartama túlnyomórészt a felhasznált fa minőségétől függ. Az idő előtti rothadás megakadályozására a kérget távolítsuk el a fáról, majd annak a felületét kezeljük megfelelő védőanyaggal. Amennyiben kőszénkátrányt használunk konzerválásra, a fa többé nem festhető. A kerítés építésénél figyeljük a kötőelemek és fém alkatrészek korrózió elleni védelmére! A könnyen rozsdásodó fém részeket horganyoztassuk vagy fessük be! A horganyzott vagy réz csavarok sokkal tovább tartanak, mint pl. az egyszerű vasszögek.

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest, vadkerítése, vadkerítés budapest