További 5 tipp, hogyan gondoskodjunk a növényeinkről, amíg nyaralunk

A múlt héten már adtunk 5 tippet arról, hogy hogyan gondoskodjunk a növényeinkről a nyaralás ideje alatt, ezt szeretnénk most kiegészíteni további 5 tippel.

1. Agyaggolyó

Sok helyen kaphatóak az apró agyaggolyók, amelyek megtartják a nedvességet. Ezeket a golyókat helyezzük a növény cserepébe a földbe, illetve a cserép alá is, majd ezt követően jó alaposan öntözzük meg vízzel, hogy a golyók megteljenek vízzel.

kertöntözés, kertöntözés budapest, öntözés, öntözés budapest

2. Csoportosítás

A növényeinket tegyük le körben minél szorosabban egy vízzel megtöltött vödör mellé. A vödörben lévő víz folyamatosan párologni fog, ami csökkenteni fogja a növények vízigényét.

kertöntözés, kertöntözés budapest, öntözés, öntözés budapest

3. Kavicsok

A növények számára szerezzük egy nagyobb tárolóedényt, majd ennek az alját töltsük fel 5 cm magasan kavicsokkal. A cserepes növényeket helyezzük a kavicsokra és közéjük is tegyünk kavicsokat, kb. a cserepek 1/3-ig. Ha ezzel megvagyunk, akkor töltsük fel vízzel.

kertöntözés, kertöntözés budapest, öntözés, öntözés budapest

4. Túlöntözés

Ha nem hetekre megyünk el, hanem csak pár napra, akkor hatásos lehet az is, ha az indulás előtti napon jó alaposan megöntözzük a növényeket úgy, hogy a föld jól átázzon. Ezzel akár 8-10 napot is kibírnak a növényeink.

5. Áztatás

A növényeket az indulásunk napján helyezzük egy vízzel teli edénybe, hogy a föld jól felszívja a vizet, majd ezt követően helyezzük a lakás egyik árnyékosabb helyére.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.