Téltűrő fásszárú növények

A különböző évelő és fásszárú növények nyugodtan tölthetik a szabadban is a telet, azonban érdemes néhány kisebb munkával segíteni őket ebben a nehéz időszakban.

évelő, kerttervezés Budapest, kerttervezés, kertöntözés

Érdemes a növények edényeit egy olyan helyre tennünk, ahol védve vannak a közvetlen napfénytől és a széltől. Ha szeretnénk védeni őket a hideg talajtól is, akkor esetleg rakhatunk alájuk egy farostlemezt vagy valami mást, ami egy kicsit szigetel, de akár beboríthatjuk őket egy régi már nem használt pléddel is.

Ha úgy helyezzük el őket, hogy a cserép alja és a föld között van 2-3 cm távolság, akkor anélkül öntözhetjük majd őket, hogy attól kellene tartanunk, hogy odafagynak a talajhoz. Rakhatunk egymás mellé szorosan akár több kisebb cserepet is, így könnyebben tudjuk őket beburkolni, hiszen nem kell külön-külön, hanem elegendő az egészet. Ebben az esetben arra figyeljünk még, hogy a közöttük lévő helyet is töltsük ki levelekkel, szalmával vagy faforgáccsal. A cserepek földjét is letakarhatjuk ezekkel.

fásszárú növények teleltetése, kerttervezés Budapest, kerttervezés, kertöntözés

Ha a növényünk melegebb területekről származik, akkor nem fogja kint kibírni a telet, ilyenkor kénytelenek leszünk bevinni a lakásba, hogy ne fagyjanak el. A legtöbb növénynek megfelelő lehet ilyenkor az 5-10 fok közötti hőmérséklet egy napfényes helyen. Figyeljünk arra, hogy ha melegebb a hely, ahol teleltetni akarjuk őket, akkor még világosabbnak kell lennie. A lombhullatókat viszont akár sötétben is lehet teleltetni.

évelő leander, kerttervezés Budapest, kerttervezés, kertöntözés

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.