Téli kerti dekor

A téli időszakban elengedhetetlen az ünnepi és hangulatos dekoráció, ezért érdemes előkészíteni az örökzöld növényeket, a gyümölcsöket, a fenyőágakat, a lámpásokat, illetve a mécsestartókat is. Az ünnepi időszak főleg a bordó, a zöld, a fehér, illetve az arany szín köré összpontosul, ezért törekedjünk arra, hogy a kertben is ilyen színeket használjunk leginkább.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A drótból készített gyertyatartó koszorú például nagyon hangulatos, ezeket pedig érdemes örökzöldekkel díszíteni, például asparagus levelekkel, vagy éppen aggassunk rá néhány kristálydíszt ami sokkal elegánsabbá és ünnepélyesebbé teszi a dekorációt. A kaspóban levő hagymások is nagyon ötletesek, ezek ráadásul tökéletes karácsonyi ajándékot is jelentenek, ültethetünk például tulipán, nárcisz vagy jácint hagymát is egy kaspóba, a cserép aljába pedig szórhatunk kavicsokat, majd töltsük fel a cserepet virágfölddel. A hagymákat nagyjából 1 cm mélyre érdemes elhelyezni. A cserepet ezután helyezze egy antik stílusú kaspóba a talaj tetejét pedig fedje be bátran mohával, és már készen is van ez a nagyon stílusos dekorációs elem, amit akár oda is ajándékozhat. Ezek a hagymák tavasszal hoznak majd hajtást a hideg-hatás következtében, így tavasszal már csodálatos, friss virágokkal találkozhatunk a kaspóban. A komlóból alkotott ajtódíszek szintén nagyon stílusos kerti díszt jelentenek, ezeket tűzőgépekkel vagy drótokkal is összerakhatja, és a komlódíszek több héten át tökéletesen mutatnak majd az ajtón, vagy a falon.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A mohával való díszítés is nagyon elterjedt ha a kerti dekorról van szó, hiszen a moha a legnagyobb hidegekben sem pusztul el és nem is szárad ki, ezért helyezzen mohát edények tetejére, amiket díszíthet különböző bogyókkal, illetve akár száraz termésekkel is. Egy másik nagyon népszerű kerti dekorációs elem a díszkáposzta, ami egy balkonládába helyezve igazán jól mutat majd minden kertbe. A díszkáposzta nagy, hullámos levelei a hidegebb napokon beszínesednek lila-piros, fehér, vagy éppen bordó színűre, ezek pedig faládákban vagy balkonládákban igazán elegáns és mégis friss hatást keltenek. A kert egyik kisebb sarkában egy téli kompozíciót is készíthet például koszorúk, kosarak, kerti lámpák és egyéb dekorációs elemek mellett, ráadásul ha a színkombinációkra is odafigyel, akkor egy igazán szemet-gyönyörködtető kis zuga lesz az ünnepekre.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.