Tél a kertben

Szerencsére az idei évben még elég kegyes volt hozzánk az időjárás, így egyelőre még kevés hóval találkoztunk az idén, persze ez nem jelenti azt, hogy már túl lennénk a téli – a kertészek számára – unalmas – időszakon. Az alábbiakban arra szeretnénk néhány tippet adni, hogy mit is kezdhetnek magukkal a kert szerelmesei a téli időszakban.

Célszerű ilyenkor megpróbálni elvégezni azokat a munkákat, amelyekre a tavaszi időszakban alig szokott időnk maradni. Erre jó példa lehet a feleslegessé vált fák kivágása. Ezek lehetnek akár a már kiöregedett fák vagy a túl nagyra nőtt fák is. Ha nagy fáról van szó, akkor célszerű szakembert is segítségül hívni a kivágásukhoz, így elkerülhető a balesetveszély is, másrészt nem is nekünk kell szenvednünk vele.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, téli kert

Ha lehetőségünk van rá, akkor távolítsuk el a fát teljesen a talajból. Ennek több oka is van. Egyrészt ha bennhagyjuk a talajban, akkor a kapálás sem lesz egyszerű, másrészt akár a gombák is megtámadhatják, amelyek veszélyesek lehetnek a többi növény számára is. A kinyert fát pedig akár tűzifának is felhasználhatjuk.

Kihasználhatjuk a téli időszakot arra is, hogy eltervezzük, hogy mit is szeretnénk majd megvalósítani a tavasszal.Télen van időnk alaposan átgondolni, hogy mit szeretnénk, hogyan nézzen majd ki a kertünk és így már időben elkezdhetjük megvásárolni a vetőmagokat is.

Még egy utolsó jó tanács. Ugyan nagyon szép látványt nyújtanak a havas fák és cserjék, azonban nem árt mégis lerázni róluk a havat, mivel komoly sérüléseket is elszenvedhetnek a hó súlya alatt.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, téli kert

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.