Teendők télen a kertben

Sajnos hamarosan itt van a tél, az ország néhány szegletében már hó is van, így határozottan fel kell készíteni a kertünket a télre.

kerti munkák télen, téli kerti munkák, kerttervezés, kertöntözés, kertépítés

Télen a legtöbb kertben általában áll a hó, így dolgozni nem tudunk. Éppen ezért még a hó és a fagyok előtt szedjünk le minden termést, illetve gereblyézzük el a lehullott leveleket is. A növényeket is téliesíteni kell. Ez azt jelenti, hogy a kisebb fák és bokrok alját be kell teríteni avarral vagy akár homokkal. Ezzel megakadályozhatjuk a növények elfagyását. Ha van rá lehetőségünk, akkor a lehullott leveleket komposztáljuk hiszen így később még hasznunkra válhatnak. Ez történhet akár úgy is, hogy beássuk a leveleket a földbe, így gazdagítva a talaj tápanyagtartalmát. Ha esetleg ezt a megoldást választanánk, akkor a levelekre szórhatunk egy kis műtrágyát is, ami tovább erősíti ezt a folyamatot.

kerti munkák télen, téli kerti munkák, kerttervezés, kertöntözés, kertépítés

Metszés

Télen célszerű az elszáradt vagy felesleges ágakat megmetszeni. A túl magas fáknak inkább ne álljunk neki, hanem hívjunk inkább szakembert, aki levágja nekünk a kiszemelt ágakat.

A metszéshez további hasznos tanácsok találhatóak egy korábbi írásunkban, amely megtekinthető ezen a linken.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.