Teendők a kiskertekben

Mindenki tudja, hogy a szépen gondozott pázsit rendkívül hangulatos dísze a kertnek. Azonban elronthatja a tulajdonos örömét, ha megjelenik a gyermekláncfű gyom, amelyet szinte lehetetlen kiirtani. Az alábbi cikkel ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

11

A megfelelő gyomirtó szer gondos kijuttatással teljesen biztonságosan alkalmazható. Arra figyeljünk, hogy a gyomirtó használatának az időpontját a fűnyírás utánra tegyük, amikor a különböző gyomnövények megint fejlődésnek indulnak.

A használat előtt gondosan tanulmányozzuk át a használati utasítást, figyeljünk arra, hogy betartsuk a környezetvédelmi előírásokat. Ha mindenre odafigyelünk, akkor a kertünket sokkal szebbé varázsolhatjuk. A gyomirtást követően 5 napig ne öntözzünk, utána viszont már nyugodtan lehet, sőt akár a gyep fejlődését elősegíthetjük egy kis műtrágya alkalmazásával is.

298

Ha műtrágyát is használunk, akkor mindenképpen a hosszabb ideig tartós hatású műtrágyákat használjuk.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.