Tavaszi teendők a gyeppel

Nézzük meg röviden, hogy milyen teendőket kell elvégeznünk, ha azt szeretnénk, hogy a mi gyepünk legyen a legszebb a környéken.

Érdemes azzal kezdeni a munkát, hogy a gyep elhalt részeit eltávolítjuk. Azonban figyeljünk arra, hogy lehetőleg akkor menjünk csak rá a gyepszőnyegre, amikor nem süppedünk bele, különben összetömörítjük a talajt.

füvesítés Budapest, gyepszőnyeg Budapest, gyepszőnyegezés Budapest, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest

Tavasszal érdemes a gyepünket műtrágyázni is. Lehetőleg sok hatóanyagot és mikroelemeket is tartalmazó műtrágyát használjunk, így segítve elő a gyep megfelelő fejlődését. Fontos kérdés az is, hogy mennyi műtrágyát vegyünk. Egy hektárra körülbelül 3-500 kg műtrágya szükséges.

A tavaszt követően, ha sokat sétálgattunk a gyepszőnyegünkön, akkor érdemes kicsit fellazítani, hogy jobban szellőzhessen, és hogy jobban fejlődjenek a gyökerek. Ezt talajlazítóval megtehetjük, de természetesen felkérheti kertépítő kollégáinkat is Budapesten.

füvesítés Budapest, gyepszőnyeg Budapest, gyepszőnyegezés Budapest, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest

Tavasszal, amikor első alkalommal vágjuk a füvet, ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk túl rövidre, mert nem fogja tudni olyan hatékonyan megkötni a tápanyagokat. A levágott füvet érdemes összegyűjteni és komposztálni.

Ha nincs elegendő csapadék, akkor a gyepet öntöznünk kell. Az kertöntözés során tartsuk be a legfontosabb szabályokat. Szükség esetén cégünk öntözőrendszer boltjában is megvásárolhatják a kertöntözéshez szükséges eszközöket.

A gyep közül a gyomokat eltávolíthatjuk a fűnyírással is, azonban bizonyos esetekben jobban járunk, ha kézzel távolítjuk el őket, mielőtt még túl nagyra nőnének és elvennék a gyeptől a megfelelő növekedéshez nélkülözhetetlen napfényt és tápanyagot.

Ha esetleg csak most gondolkozna azon, hogy új gyepet szeretne, akkor tavasszal, ahogy a hőmérséklet eléri a 10 fokot, azonnal belevághat. Cégünk természetesen igény esetén segít a füvesítésben is.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on.