Tavaszi kertépítés kreatív ötletekkel

Amint megjelennek az első tavaszi napsugarak, legtöbben azonnal a házat övező környezetet választjuk szabadidős céllal. A kert az otthon szerves részét képezi és erre érdemes akkor is gondolni, ha kertépítésről van szó. Ma már sokféle kreatív megoldás közül válogathatunk, melyekhez ráadásul megfizethető áron találunk alapanyagokat és dekorációs elemeket. Akár saját kézzel is egyszerűen megvalósítható kreációk mellett dönthetünk, de szakember segítségét is kérhetjük a burkoláshoz, vagy a homlokzat szigeteléséhez, felújításához.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Sokan döntenek a kapubejáró és az autóbeálló részének térkövezése mellett, melynek kapcsán nagyon fontos, hogy egyaránt odafigyeljünk a teherbírásra és a megfelelő alapozásra. Ez utóbbi egyébként is nagyon fontos a térkövezés kapcsán. Az alapanyagot felhasználhatjuk a kerti grillező hely környékén, de a kerti utakat is különlegessé varázsolhatjuk a megfelelő színű és mintában kirakott térkövekkel. Mesébe illő hatást kelthetünk, ha a kanyargós kerti utakat sziklakerti növényekkel és dimbes-dombos sziklás emelkedőkkel övezzük.

Természetesen nem mehetünk el a kerti tó mellett sem, mely egyre többeknél kap helyet. Akár egészen nagy, méretes kompozíció mellett is letehetjük a voksot, mely bármely kert díszére válik. Lehetőség szerint ne fa alá telepítsük a tavat, hiszen akkor folyton tele lesz levelekkel és lehulló szennyeződésekkel a vízfelszín. Halakat is szeretne telepíteni a tóba? Ebben az esetben célszerű ügyelni a mélységre. A megfelelő szivattyúkkal igazán látványos végeredménynek örvendhet.

Ha pedig kertről van szó, akkor nem maradhat el a füvesítés. Ehhez ma már korszerű műfüvet is választhatunk, mely megszólalásig hasonlít az eredetire. A virágoskert kialakítása mellett érdemes konyhakerti növényekkel, fűszernövényekkel is próbálkozni, hiszen nagy öröm a saját kertből elkészíteni egy friss salátát az ebédhez.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A kertépítés teendőihez ma már nem szükséges minden esetben szakembert hívni, hiszen akár laikusként is elboldogulhatunk a sziklakerttel vagy a tóval. Az interneten rengeteg hasznos anyagot találhatunk, ráadásul videós segítséggel is megkönnyíthetjük saját dolgunkat. Érdemes szabadon engedni fantáziánkat, hiszen a legszebb megoldások akkor születnek, ha kicsit eltérünk a hagyományos megoldásoktól és izgalmas, újszerű kreációkkal gazdagítjuk a kertet.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.