Támfal készítése

Sokan rajonganak a kellemes telkekért a hegyoldalban. Azonban az ilyen telkeken többnyire jelentős szintkülönbségek találhatóak, amit sokkal szebbé varázsolhatunk, ha ügyesen készítjük el a támfalunkat. A támfal nem más, mint növények, kő és föld egyvelege jól megtervezve.

Támfal, kertépítés budapest, kertépítés, kertöntöző budapest, kertöntöző

Ott, ahol túl nagy a szintkülönbség ház és a kert között, mindenképpen érdemes kialakítani egy támfalat, hogy azzal hozzuk közelebb egymáshoz őket. A magasságtól függően a támfal lehet szárazon rakott vagy szilárdított. A maximum 1 méter magas támfalalak esetén az elemek közé már az építésekor betelepíthetjük a különböző cserjéket, a sziklakerti növényeket és a futókat.

Támfal, kertépítés budapest, kertépítés, kertöntöző budapest, kertöntöző

A növényeket ültessük vegyesen a résekbe, így mindig lenyűgöző látványban lehet részünk. A támfal széléhez ültethetünk kúszó növényeket, amelyek lefutva oldják a támfal merev elválasztó hatását.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.