Segítsünk télen a madaraknak

A téli időszakban a madarak nehezebben találnak táplálékot maguknak, így nem árt, ha egy kicsit segítünk nekik ebben a nehéz időszakban.

madárház, kertépítés, kertépítés Budapest

Magát a madárházat az év bármely szakában kihelyezhetjük és ha már kint van, akkor már csak várnunk kell, hogy a madarak birtokba vegyék. Ha szeretnénk, hogy ez már tavasszal megtörténjen, akkor célszerű legkésőbb márciusban kihelyezni.

Amennyiben viszont már az ősszel kihelyezzük a fagyok előtt, az azért jó, mert sok madár már ilyenkor keresi magának a téli menedéket és ha rátalál egy a madárházunkra, akkor akár már a télen megcsodálhatjuk, hogy hogyan éli a kis életét.

madárház, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Ha pedig már kihelyeztük a madárházat és lakója is lett, akkor egy kis madár eleséggel segíthetjük is őket, hiszen a hideg fagyos időszakban ők is nehezebben találnak maguknak táplálékot.

madárház, kerttervezés, kerttervezés Budapest

A madárházat mindenképpen rögzítsük megfelelően, hogy ne tudjon hintázni, hiszen a madarak úgy nem éreznék kényelmesen magukat benne. Célszerű úgy elhelyezni, hogy a bejárata keleti irányba nézzen. Ha megoldható, akkor célszerű legalább 2 – 2,5 méter magasra tenni, hogy védve legyenek a ragadozóktól.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.