Öntözési tanácsok

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a víz a növények számára alapvető szükséglet, akárcsak nekünk embereknek is. Sőt, a növények a tápanyagokat is csak a vízből tudják felvenni. Éppen ezért a vízhiányt a növények nagyon rosszul viselik, ha ennek jeleit tapasztaljuk, akkor azonnal meg kell őket öntözni.

evelo-leander-kerttervezes-budapest

Ha szárazság van, akkor még jobban megnő a növények vízigénye, ilyenkor mindenképpen szükség van öntözésre. Minél kisebb területről jut az adott növény vízhez, annál sűrűbben kell öntöznünk. Éppen ezért különösen figyelnünk kell a cserepes növényeinkre.

eveloagy-fuvesites

A kertünkben szintén komoly figyelmet kell szentelnünk a balkonládák öntözésére is. Itt is igaz, hogy minél kisebb a láda, annál gyakrabban kell öntözni. Melegben akár naponta. Vannak növények, amelyek ha “szomjasak” akkor becsukják a virágjaikat, így jelezve nekünk, de persze nem minden növény jelez számunkra ilyen látványosan. A muskátli esetében például csak a virágzás intenzitása lesz kisebb.

Fontos, hogy az évelőket is rendszeresen öntözzük, és ne csak a virágzásuk idején. A fák és a nagyobb cserjék, amelyek már évek óta a helyükön vannak többnyire jól viselik a szárazabb időszakokat is a kiterjedt gyökérzetüknek köszönhetően, azonban köztük is vannak vízigényesebb fajták, amelyeket nem árt időnként megöntözni.

My beautiful picture

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.