Növények ültetése

Akár új kertről akár meglévő kert felújításáról legyen szó, elengedhetetlen szempont a növények szakszerű beültetése. Minden növénynek sajátos igényei vannak: ültetési mélység, távolság, tápanyag mennyiség, ezeket biztosítanunk kell a számára, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el mind a fejlődés során, mind a díszítő értéke terén. Ezért, mivel más a talaj, tápanyag, és fényszükségletük, célszerűbb csoportosítva beültetnünk, ezzel elkerülvén, hogy a kert több részén kelljen biztosítanunk azokat a speciális igényeket, amelyek elengedhetetlenek számukra. Ezzel költséget takaríthatunk mind az építés során, mind a hosszútávú gondozásuk során. Tervezhetünk különleges, ritka növényeket is a kertbe, ha biztosítani tudjuk számukra a megfelelő körülményeket.

A fák beültetése igen nagy szaktudást igénylő feladat. Ezeket a fákat, növényeket már a faiskolákban is sok éven keresztül készítik elő erre a feladatra. Többször átültetik, megvágják a gyökereiket, hogy minél közelebb alakuljanak ki a törzshöz a tápanyag felvételére alkalmas hajszál gyökerek. Igen nagyméretű ültetőgödörre és tápdús talajra van szükségük. Az első évben, nagyon sok gondoskodásra van szükségük, hiszen a lombkoronájuk sokkal nagyobb mint a gyökérzetük, talán a legjobb megoldás, ha dréncsövezzük az ültetőgödröt, hogy el tudjuk érni a gyökerek alsó zónáját. Épp ezért nagyon fontos a fák megfelelő rögzítése, meg kell akadályoznunk a fák talajban való mozgását, a hajszálgyökerek sérülését megelőzve, ami a fa károsodását eredményezheti. Megfelelő tudással, tapasztalattal viszonylag egyszerű a növények ültetése, akár fiatal, akár koros fáról legyen szó.

 

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest, növények ültetése, növények ültetése budapest