Néhány tavaszi tipp kertkedvelőknek

Úgy tűnik, hogy lassan de biztosan emelkedik a nappali hőmérséklet, ami biztos jele annak, hogy közeledik a tavasz, így a kertkedvelők számára hamarosan véget ér a téli pihenés és ideje lesz kimenni a kertbe. Nézzünk meg néhány tippet, ami segít abban, hogy megfelelően kezdjük el a felkészülést a tavaszra.

Az egyik legfontosabb tavaszi munkánk a metszés lesz. Metszésre lesz szüksége a szőlőnek, ha van a kertünkben, de ugyanígy fontos lesz a gyümölcsfáink számára is. A szőlő esetében meg kell vizsgálni, hogy látható-e fagykár a növényen és ettől kell függővé tenni a metszés mértékét is. A gyümölcsfák esetében pedig a metszést követően szükség lesz egy lemosó permetezésre is, azonban itt mindenképpen várjuk meg, hogy a levegő átlaghőmérséklete legalább 5 fok legyen.

kerttervezés, kerttervezés Budapest, öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest

A metszés mellett a tápanyag pótlása is fontos a növényeink számára a tavasszal, így erről se feledkezzünk meg. Lehetőség szerint válasszunk kifejezetten az adott növény számára ajánlott tápanyagokat, műtrágyát.

Célszerű a tél végén az gyepet is letakarítani. Távolítsuk el a különböző hulladékokat és leveleket. Egyengessük el a tél során összegyűlt vakondtúrásokat is, valamint pótolni kell majd a füvet is azokon a helyeken, ahol valami miatt megritkult volna.

metszés, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Feláshatjuk a kertet is, mivel ezáltal javíthatjuk a talaj szerkezetét és több oxigént és ezáltal tápanyagot és nedvességet juttathatunk a talaj mélyebb rétegeibe is.

Ha megvagyunk ezekkel a feladatokkal, akkor jó eséllyel felkészülten várjuk a tavaszt és remélhetőleg a kertünk hamar felébred a téli álmából.

metszés, kertmetszés, kertépítés, kertépítés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.