Néhány dolog az eperről, amit biztosan nem tudott

Javában benne vagyunk az eperszezonban, ezért gondoltuk, összeszedünk néhány dolgot az eperről, amit még biztosan nem tudott.

eper kerttervezés Budapest

Az eper felületén átlagosan 200 mag található: talán meglepő, de többen is tanulmányozták már az epret és ők jutottak erre a következtetésre. Amúgy az sem átlagos a növények között, hogy a külső felületükön hordják a magokat és nem belül.

Átlagosan több mint 3 kg epret eszik egy magyar: szintén a különböző felmérések eredményének köszönhető, hogy tudjuk, hogy az átlagos magyar évente átlagosan több mint 3 kg epret eszik meg. És ebben a statisztikában még nincsenek is benne az epres joghurtok.

eper, kertöntözés Budapest

A világ epertermésének több, mint 70%-a Kaliforniából származik: talán meglepő lehet, de a világon elfogyasztott eper jelentős része, több mint 70%-a az amerikai Kaliforniában terem.

Az eper gyógyszer: az ókorban a rómaiak úgy gondolták, hogy gyógyító hatása van, így számos gyógyszerben használták fel az epret is.

eper, kertépítés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.