Mire jók a lehullott levelek?

Eljött az ősz, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több lehullott falevéllel találkozhatunk. Bizonyára Ön is elgondolkodott már azon, hogy mégis mit lehetne kezdeni velük?

Azt már megszoktuk, hogy fáradtságos munkával össze kell gyűjtenünk a fákról, bokrokról lehullott leveleket. Fontos, hogy azonban nem mindenhonnan kell összeszednünk. Az ágyasokon, valamint a fák és a bokrok alatt ott lehet hagyni nyugodtan a leveleket, mivel ezek a tél alatt szépen le fognak bomlani és ezzel táplálják a talajt is.

komposztáló, komposztálás, kerttervezés, kerttervezés Budapest

A gyepről azonban mindenképpen össze kell szednünk, mivel a fűnek nem tesz jót, mivel eltakarja a fényt előle és kevesebb oxigénhez is jut a fű. A fű összegyűjtésére akár a fűnyírót is használhatjuk. Ez azért jó, mert így össze is aprítjuk, ami gyorsítja a komposztálás folyamatát is. A komposztálni kívánt levélhegyet célszerű egy félreeső részen elhelyezni a kertben.

komposztálás, komposztáló, kertöntöző, kertöntöző Budapest

A komposztálás mellett akár arra is felhasználhatjuk az összegyűjtött leveleket, hogy télen velük védjük a növényeinket az elfagyástól.

komposztálás, komposztáló, kertépítés, kertépítés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.