Milyen feladataink vannak augusztusban?

Eljött az augusztus is, így ideje megnézni, hogy pontosan milyen feladatok is várnak ránk augusztusban a kertünkben.

1. Öntözés

Mint mindig, az öntözés most is a listánk előkelő helyén található, hiszen különösen a meleg augusztusban figyelnünk kell arra, hogy a növényeinknek elegendő vizet biztosítsunk. Ez különösen igaz a különböző cserepes növényeinkre, hiszen ők nem tudnak a talajból vízhez jutni.

kerti teendők, augusztusi teendők, kertépítés Budapest, kertöntözés

Nagyobb területek öntözéséhez mindig nagy hasznát vehetjük egy automata öntözőrendszernek, ami egyrészt víztakarékos megoldást is kínál, másrészt sokkal kényelmesebb is, főleg ha érzékelőkkel is ellátjuk hiszen ilyenkor automatikusan érzékelni tudja, hogy mikor kell bekapcsolnia.

Néhány hosszú forró és száraz nyár alatt simán megtérül a beruházás, ha figyelembe vesszük az öntözésbe befektetett munkánkat is.

2. Gyomlálás

Senki sem szeret gyomlálni, azonban sajnos nem lehet megúszni ezt a munkát. Itt abban tudunk segíteni magunknak, ha vesszük a fáradtságot és rendszeresen gyomlálunk, mivel így alkalmanként könnyebb dolgunk van. Ha ezt nem tesszük meg, akkor igen csak nehéz feladatunk lesz, amikor hirtelen elszaporodnak a gyomnövények és egyszerre kell kigyomlálnunk az egész kertet.

kerttervezés Budapest, kertöntözés Budapest, gyomlálás, kertgyomlálás

A gyomnövényekkel nem az a legnagyobb gond, hogy nem nyújtanak szép látványt a kertben, hanem az, hogy elvonja a talajból a növényeink számára roppant fontos vizet. A kigyomlált gyomnövényeket napos meleg időben nyugodtan hagyjuk a földön, szépen el fognak száradni és nem lesz velük már több munkánk.

3. Elvirágzott virágok eltávolítása

Ilyenkor már nekiállhatunk a nyáron már elvirágzott virágok eltávolításának is. Ezt akár egy egyszerű metszőollóval is nyugodtan elvégezhetjük. Ez is segíteni fog abban, hogy egy kicsit rendezettebbnek tűnjön a kertünk.

kertépítés, kertépítés Budapest, kertöntözés, kerttervezés

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.