Méheket a kertbe!

Az utóbbi években sajna egyre inkább háttérbe szorultak a házi méhek, így a növények beporzása is egyre nagyobb arányban marad a vadméhekre, de ettől függetlenül a kertünknek szüksége van a házi méhekre. De mégis hogyan érhetjük el, hogy ismét rátaláljanak a kertünkre?

méhek a kertben, kertépítés, kertépítés Budapest, kertépítés Budapesetn

Ha szeretnénk elérni, hogy ismét visszatérjenek, akkor érdemes kialakítani egy olyan helyet, amely megfelelő a fészkük számára, illetve célszerű gondoskodni a méhek táplálékáról is. A hím méhek általában március körül szokták elhagyni a téli szállásukat. Ebben az időszakban szeretik a korai virágok pollenjeit. Ilyen lehet például a som és a mogyoró.

Célszerű olyan további növényeket választanunk, amelyek folyamatosan táplálékot biztosítanak a méhek számára az egész nyári és őszi időszak alatt.

méhek a kertben, kertöntözés, kertöntözés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.