Legyen Önnek is kerti vízesése

Nincs is szebb mint egy inspiráló kerti vízesés. A kerti vízesések akkor a legjobbak, ha élő vízzel vannak feltöltve. Az csak tőlünk függ, hogy mekkorát szeretnénk: olyat, amelyen éppen csak csordogál a víz vagy éppen egy olyat, amelyről tényleg a valódi vízesések jutnak eszünkbe. Ezek természetesen sokkal látványosabbak is.

kerti-vizeses

A vízesés megépítésére több lehetőség is adott. Választhatjuk az előre legyártott elemeket, ami olcsóbb megoldást jelent, azonban ha egy kicsit többet szánunk rá, akkor választhatjuk a fóliás megoldást, amivel egyedi végeredményhez juthatunk, mivel a tervezés során nem kell az előre megtervezett formákhoz igazodnunk.

kerti-vizeses2

Nem árt azonban megfogadni néhány tanácsot a kerti vízeséssel kapcsolatban. Fontos, hogy jól előkészítsük a talajmunkákat, mivel ez az egyik legfontosabb része az egésznek. Ez szabja meg a vízesés formáját is, ezen később már nagyon nehéz lenne változtatni.

Ha fóliát használunk, akkor ne a vékonyat használjuk, mert az könnyedén kiszakadhat, ami szivárgáshoz vezethet.

Szintén célszerű figyelni a kert adottságaira, mert ez is jelentősen befolyásolja azt, hogy mit is lehet kihozni a leendő vízesésből.

kerti-vizeses3

Az utolsó dolog pedig a szivattyú. Erre is figyelni kell, hiszen ez fogja pumpálni a vizet, nem mindegy éppen ezért, hogy milyen méretű szivattyút választunk.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.