Legyen Önnek is kerti konyhája

Nyáron nincs is jobb annál, mint amikor összejövünk a barátokkal a kertben és elkezdünk sütögetni egy kicsit. Szerencsére ehhez nincs is szükségünk túl sok mindenre.

Kezdetnek bőven elegendő lehet a bográcsozáshoz egy megfelelő tűzrakóhely kialakítása. Ennek a belső átmérője nyugodtan lehet 50-70 cm, ez már elegendő a bográcshoz.

kerti tűzrakó, kertépítés, kertépítés Budapest

Amennyiben a költségvetésünk megengedi, akkor megcsinálhatjuk úgy is, mint ahogy a képen is van, hogy építünk a tűzrakó köré egy padot is, ahol kényelmesen helyet tudunk foglalni a barátainkkal. A képen látható megoldás esetében maga a tűrakó is a földbe van süllyesztve kismértékben, ami segít a tűzgyújtásban is.

Persze nem muszáj ennyire profi tűzrakót készítenünk, hiszen ennél sokkal egyszerűbbet is építhetünk ahol a pad helyett például fatuskókat használunk az ülőhelyekre. Erre is mutatunk egy példát.

kerti tűzrakó, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Amire érdemes figyelni, hogy amennyiben leburkoljuk a tűztér alját, úgy lényegesen könnyebb lesz a takarítása a későbbiek során.

Amire még figyeljünk, hogy a tűzrakót lehetőleg helyezzük messzebbre a különböző fáktól és bokroktól, hogy ne okozzon bennük kárt a tűz.

Ha megvan a tűzrakó, érdemes lehet még egy előkészítő asztalt is kirakni, bár erre megfelelő lehet egy olyan asztal is, amit bentről viszünk ki a kerti sütögetések alkalmával.

kerti tűzrakó, előkészítő asztal, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Ha minden kész, akkor jó sütögetést kívánunk!

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.