Legyen a mi kertünk a zöldebb!

Ha szeretnénk, hogy ránk ne legyen igaz a szomszéd kertje mindig zöldebb, azért bizony tennünk is kell. Ehhez fontos lesz a műtrágyázás is, ráadásul természetesen az sem mindegy, hogy mikor és hogyan tesszük ezt.

funyiras

A legideálisabb időszak a tavasz és a nyár vége. Évente néhány alkalommal célszerű úgynevezett hosszú hatású műtrágyát használnunk, amely néhány hónapig fontos tápanyagokkal látja el a gyepet. A műtrágyázást kezdjük márciusban vagy áprilisban és legkésőbb augusztusban trágyázzunk utoljára. A műtrágyázásnál maradjunk a kb. 30-40 g/m2-es mennyiségnél.

Ha gyönyörű zöld sűrű gyepet szeretnénk, akkor a műtrágyázás nagyon fontos, hiszen a gyepnek szüksége van a fontos tápanyagokra.

pazsit-gyep

Milyen pozitív hatásai lesznek a műtrágyának?

A műtrágyának köszönhetően szép sűrű gyepet alakíthatunk ki, amely szépen megerősödik és így kevesebb időt és energiát kell a gyomirtásba fektetnünk. Mindenképpen figyeljünk a műtrágya tápanyagtartalmára, valamint az összetevőkre, illetve lehetőség szerint próbáljunk meg környezetbarát műtrágyát venni, hogy óvjuk kertünket, illetve környezetünket.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.