Kút a kertben

Ha hosszútávon szeretnénk spórolni az öntözéssel, akkor a legjobb választás egy kerti kút, amely ugyan nem olcsó, de idővel behozza az árát és folyamatosan spórolhatunk vele. Rengeteg megoldást találhatunk a kerti kútra. Azt hogy végül melyiket válasszuk csak attól függ, hogy mennyit szánunk rá.

nagy-szogletes-kut

Sokan rajonganak a kerekes kerti kutakért, amelyek tényleg nagyon praktikusak. A megvalósításhoz nincs szükség túl sok mindenre, de vegyük figyelembe, hogy a kerekes kutak drágábbak.

kerti-kerekes-kut

A kút árának a legnagyobb részét maga a kútfúrás jelenti, de ettől függetlenül azért nem mindegy, hogy hogyan néz ki a kút talaj feletti része. Megfelelő szakértelemmel a kút vázát akár mi magunk is elkészíthetjük. Ha korábban még nem nagyon foglalkoztunk asztalos munkákkal, akkor bízzuk ezt a feladatot inkább egy szakemberre, mivel rengeteg kellemetlen percet okozhat számunkra, ráadásul az elpocsékolt alapanyagokat számba véve nem is biztos, hogy olcsóbban fogunk kijönni.

A kút befejezését követően ne felejtsük el, hogy itt még korántsem ért véget a munka. Ha szeretnénk, hogy sokáig gyönyörűen mutasson, akkor a fa felületeket folyamatosan karban kell tartanunk.

Ha esetleg mégsem kerekes kutat szeretnénk (akár a hely hiánya miatt, akár az anyagiak miatt), akkor maradhatunk az egyszerűbb megoldásnál, amikor egyszerűen csak egy cső lóg ki majd a földből, amelyre egy csapot csatlakoztathatunk. Persze azért itt is számos lehetőségünk van arra, hogy impozánssá tegyük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.