Konténer kertek karbantartása

Ha elvégzi ezeket a karbantartási feladatokat, akkor a teraszi növények és a konténer kertek is gyönyörűen fognak kinézni a nyári szezonban, és segítenek felkészülni a hűvösebb időkre is. A feladatok elvégzéséhez szükség lesz cserepes cserepes növényekre, valamilyen vízforrásra, legyen az tömlő vagy kanna, vízben oldódó műtrágyákra, és ollóra vagy kézi metszőollóra. Az első feladata az lesz, hogy gyakran öntözze a növényeket.

A szorosan elhelyezett növényeknek, amelyek kis mennyiségű talajban vannak elültetve gyakori öntözésre van szükségük, főleg a forró, száraz levegőben legalább egyszer vagy kétszer egy nap. Miközben öntöz, bizonyosodjon meg róla, hogy a cserépben egyenletes a talaj mindenhol, nem csak a szélek körül. Azok a cserepek amelyek nagyon hamar kiszáradnak lehet, hogy túl sok növényt tartalmaznak és a talaj nem tudja mindet támogatni, ezért távolítson el néhány növényt, hogy így ne legyen túl zsúfolt a hely, és helyezze át a cserepet egy kevésbé napos területre. A halott virágok eltávolítása is rendkívül fontos. Érdemes a növényeket időnként visszametszeni a bimbókig vagy ágakig, és eltávolítani a már kifakult leveleket és sérült lombozatot, hogy így növényeinek mindig buja és telt kinézetük legyen. Szezonálisan változtassa növényeit.

Amikor a növények már fáradtnak és megviseltnek tűnnek, akkor egyszerűen távolítsa el őket a cserépből és helyettesítse azokat friss és új növényekkel. Konténer kertjét mindig aktuális formában tarthatja, ha például tavasszal virághagymákat és kankalint ültet a cserépbe, nyáron zöldségeket, ősszel pedig árvácskákat és színes kelkáposztát. A cserepeket ha lehet mindig forgassa, hogy a növények minden oldalról ösztönösen nőni tudjanak. A növények amelyek az árnyékos oldalon találhatóak általában tönkremennek. Legyen mindig felkészült a hidegebb időkre, hiszen hideg időkben a növényeknek amelyek cserepekben és dobozokban vannak védelemre van szükségük, hogy meg ne fagyjanak. Még a szívósabb évelők növények, mint a fák és a cserjék sem tűrik meg, hogyha teljesen megfagynak a gyökereik. A terrakotta kerámia edények megrepedhetnek, ha kint hagyja őket a fagyban, ezért még a fagyos idők előtt minden cserepes növényt vigyen be a garázsba vagy a pincébe. Ha tehát sok cserepes növénnyel rendelkezik, tartsa be ezeket a tippeket és az ön konténer kertje is tökéletesen fog kinézni az év minden szakaszában.

kontener-kertek-kialakitasa

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.