Kettő az egyben: Újrahasznosítás és kreativitás

Dobja fel színes konzervdobozokkal a virágos ösvényt a kertben!

Bár még a tavasz messze van, ha valóban szép és mutatós virágösvényt tervezünk kertünkbe, akkor már most érdemes erre ráhangolódni és a terepet „előkészíteni”. Minden nő könnyedén begyűjtheti a dicséreteket, ha a szomszédok látják, hogy a kert rendezésében ott a praktikusság, az ötletesség és a szépérzék. És nem is kerül sokba, különösen akkor, ha akad otthon pár színes olajfesték és egy-két ecset.

Külön konzervet nem kell venni, a tél alatt megbontott konzervek dobozait elég, ha alaposan kimossuk és hagyjuk száradni. Mindenképp le kell szedni a címkét is róla. Ha forró vizet engedünk rá, akkor a ragasztó is meglágyul, és nem szakad be a papír. A félretett konzervdobozok kisebb és nagyobb méretűek is lehetnek. Ha van rá mód, akkor legalább három-négy színű olajfestéket használjuk. Ha nincs otthon semmilyen olajfesték, akkor vehetünk szórófejes, dobozos festéket is. A színek terén nincs korlátozás, de ha nagyon színessé akarjuk varázsolni vele a kertet, akkor mindenképp érdemes vadabb színeket választani: sárga, türkiz, világos lila, piros, égszínkék, narancssárga. Fessük le a konzervdobozokat, ha az első réteg nem elég, akkor megszáradásuk után jöhet rájuk még egy festékréteg. A színes konzervdobozok elkészítéséhez ajánlott naposabb, melegebb téli napot választani, hogy a festék száradási ideje ne legyen túl hosszú.

színes konzervdobozok, kertépítés, kertöntözés, kertépítő budapest, kertöntöző budapest, öntözőrendszer, öntözőrendszer budapest

Ha megvannak a színes konzervdobozok, tegyük félre és várjuk meg a tavaszt. A tavaszi kertrendezés során nézzük meg, hol lesznek a házhoz vagy a hátsó kertbe vezető ösvények és a szélén jelöljük be, hová kerülnek majd a színes konzervdobozok, benne majd a tavaszi virágokkal. Bármilyen virág magja vagy hagymája kerülhet bele, attól függően, hogy milyen virágokkal szeretnénk díszíteni az ösvényeket. Ha van olyan virághagyma vagy virágmag, amit még tél idején kell elültetni, azt már meg is tehetjük. A konzervdobozokba szobanövények, kaktuszok is kerülhetnek, így sokkal izgalmasabbá válhat majd a kertünk, a meleg időszak elteltével pedig könnyedén beköltöztethetők a házba.

A színes konzervdobozok nem csak a virágos ösvény kialakításakor használhatók fel, mutatósak lehetnek a ház kinti párkányain is, akár piros vagy rózsaszín muskátlikkal. A konyha ablakában szintén színes konzervdobozokban zöldellhet majd megannyi fűszernövény, mint például a bazsalikom, a menta, vagy a rozmaring.