Kerttervezés

Az igazán szép, tulajdonosának örömet okozó kert gondos, precíz kerttervezést igényel. Ezt sokan feleslegesnek, túl költségesnek és szükségtelennek vélik. Pedig a kerttervezés nagyon is fontos része a kertépítésnek!

Gondoljunk bele, hogy életünk során mennyi mindent megelőz a tervezés, legyen az tetteink, cselekedeteink, feltételes reflexeink, napi rutinnal járó feladatok, de akár a publikációra szánt mondandónkat is megtervezzük, átgondoljuk, megbeszéljük másokkal, családunkkal. Mindent, ami számunkra fontos, és a végbemenetele befolyásolja életünk részét, legtöbbször megelőz egy terv, ami fontos a biztonságérzetünknek.

A kerttervezés biztosítja az építtetőt, hogy az elképzelései kerülnek megvalósításra, meghatározhatja a költségvetést, előre látja a kert végleges kinézetét, elrendezését, optimalizálni tudja a számára elvárt részleteket, számára szükséges eszközöket. Az építővel is könnyebben tudja az elvárásait egyeztetni, hiszen nem utólagosan kell módosítani a már majdnem kész kerten, ezzel veszélybe sodorva a növények állapotát, hanem egy megelőző döntést lehet hozni, és a rajzasztalon módosítani a tervezetet.

A részletes kerttervezés után a tervező feladata, hogy a tényezőket úgy hangolja össze, hogy az elkészült kert ne csak az átadás pillanatában, hanem a lehető leghosszabb ideig nyújtsa mindazt, amit elvárt a kert tulajdonosa. Ez alapján nyomon lehet követni lépésről – lépésre a kivitelezés folyamatát, bekerülési összegét, így nem kétséges: a kerttervezés költsége a leggyorsabban megtérülő befektetés!.

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest