Kerttervezés a kertépítő segítségével

Mielőtt nekilátnánk a kertünk kialakításának, mindenképpen fontos, hogy alaposan felmérjük a terület adottságait. Ezt legjobban egy helyszíni bejárás során lehet megtenni. A séta közben meg lehet beszélni az elképzeléseket is. Azonban nem árt még a felmérés előtt átgondolni, hogy mik a későbbi szándékaink a kerttel, hiszen nem mindegy, hogy kerti sütögetésre akarjuk használni a barátokkal, pihenésre vagy egyszerűen csak gyönyörködni szeretnénk benne. Ezek mind meghatározzák a kert megtervezését és kialakítását.

kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest

A tervezés során nagyon fontos odafigyelni arra, hogy az elkészült tervek méretarányosak legyenek, hiszen ezek fogják adni az alapját mindennek. Ennek a segítségével történik a szükséges alapanyagok kiszámítása is. A megfelelő tervezéshez mindenképpen szükségünk lesz egy a kerttervezésben tapasztalt szakemberre, hiszen a tulajdonos laikusként nem fogja tudni megfelelően elkészíteni a terveket.

Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a különböző burkolatok kiválasztására is. Nem mindegy az se, hogy milyen anyagokat használunk fel a kertben: beton, fém, fa, stb. Az is fontos, hogy mit hová és hogyan helyezünk el a kertben, ráadásul az árra is figyelni kell. Ez csak néhány dolog, amire figyelni kell és amit ha szakember segítsége nélkül kívánunk megoldani, akkor valószínűleg heteket töltünk gondolkodással és kereséssel, ráadásul a legrosszabb esetben nem is leszünk elégedettek a végeredménnyel.

kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest

Az első körben azt kell átgondolnunk, hogy a kertünk egyes részeit milyen célra szeretnénk felhasználni, hiszen ez fogja meghatározni, hogy milyen anyagokat, kerti bútorokat és növényeket használjunk azon a területen. Vigyázni kell arra is, hogy ne legyen túlzsúfolt a kert, mert az nem szép látvány és zavaró is.

Az anyagválasztásnál nem csak azt kell nézni, hogy mi lenne esztétikus. Hiszen például a fa használatába azt is be kell kalkulálnunk, hogy ha szeretnénk olyannak megőrizni, mint amilyen most, akkor azzal a későbbiekben sok munkánk lesz. A betonból és természetes kőből készült termékeknél ezekkel a plusz munkákkal nem kell számolnunk.

Na feledkezzünk meg arról se, hogy a kert a kerttervezés és kivitelezés után is maradjon könnyen bejárható. Ezt akár kisebb kerti ösvényekkel vagy lépőkövekkel is elérhetjük.

kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest

Talán ennyiből is látszik már, hogy nagyon sok dolgot alaposan át kell gondolni a kerttervezés során. Ezekben a döntésekben nagy segítségünkre lehet egy kerttervező és kertépítő szakember, rengeteg terhet levehet a vállunkról.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.