Kertgondozás profin – a hangyák és bogarak nélküli kert

Nagyon sok ember, aki kertes házban él, növényeket nevel a kertjében. Ezeknek számos fajtája ismeretes, a lényeg, amit meg kell jegyezni az, hogy mindegyikük igényel olyan intézkedéseket, amelyek elkerülhetetlenek, hogyha az ember szép kertet akar.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Csakis abban az esetben érdemes nekifogni egy kert, vagy üvegház gondozásának, és a különböző fajta növények termesztésének (bármelyikről is legyen szó), hogyha tisztában vagyunk azzal, hogy ez mivel jár. Ha számba vettük mindezeket, és még mindig úgy gondoljuk, hogy szeretnénk foglalkozni ezzel, akkor van még egy tényező, amely fontos lehet, mégpedig az idő. Amennyiben nem rendelkezünk a megfelelő idővel, akkor semmiképpen ne fogjunk ilyen dolgokba, mert egy kert és a növények rendezése viszonylag sok időt emészt fel. Ebben az esetben keressen fel minket, mert több éves tapasztalattal végezzük el a kerti munkálatokat.

Ha szeretne kertet, akkor ebben az esetben érdemes megfontolni egy kertész felbérlését, aki szakértelemmel és kellő odafigyeléssel tudja intézni a dolgokat. Azonban hogyha a másik megoldást választjuk, és mi magunk szeretnénk gondoskodni a dolgokról, akkor el kell sajátítanunk azokat a praktikákat, amelyek ezt lehetővé tehetik. Ilyenkor nem csak a kellemes dolgokra kell gondolni, hanem arra is, hogy miként járunk el abban az esetben, ha valamilyen előre nem látott kellemetlenség következik be. Ennek legalapvetőbb példái a bogarak, és ezen belül is a hangyák.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Számos kertet tesznek tönkre a hangyák. Sokak úgy reagálnak ez ellen, hogy vegyszereket alkalmaznak, hogy eltüntessék őket, vagy megakadályozzák az elszaporodásukat. Azonban ezek a szerek nem csak a bogarakra, hanem az emberi szervezetre is károsak, úgyhogy kétszer is meg kell gondolni, hogy valóban szeretnénk-e alkalmazni őket. Ilyenkor hasznos megfontolni az alternatív módszerek alkalmazását is. Ennek legkézenfekvőbb módja és legalapvetőbb példája az, hogy megkeressük a fészket, és forró vizet öntünk rá. Ha így teszünk, azzal – úgymond – gyökerében folytjuk el a problémát. Mindezeken kívül pedig ott van a legismertebb módszer is: a sütőpor. Azonban figyelembe kell venni, hogy ezek a praktikák csak akkor működnek, ha még nincsenek annyira elszaporodva a hangyák. Amikor már nagyon sok van belőlük, sajnos nincs más út, fontolóra kell vennünk a hozzáértő szakember mielőbbi felkeresését…

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.