Kertépítési ötletek kezdőknek

A kertépítés által kombinálhatjuk a kreativitást és a természetet, az eredmény pedig káprázatos lehet. Ha van érzéke a lakberendezéshez, akkor önnek könnyű dolga van, amennyiben nem, cikkünkben rávilágítunk a legjobb kertépítési ötletekre. Érdeklik a rusztikus zöld dekorációk? Esetleg lakása jobban festene egy óriási pálmafa mellett?

novenyatultetes-kerttervezes

Használja ki az éghajlat adta lehetőségeket, és ne fogja vissza magát, ha valami újszerűt szeretne kertjébe varázsolni. A legjobban, színes cseréppel rendelkező virágokkal dobhatja fel kertjét. Ez akkor mutat kifejezetten jól, ha kertjében vagy udvarában fehér oszlopok találhatóak, mivel a színes cserepek és a benne levő virágok együttesen kiemelhetik az oszlopot. A kifinomult környezet érdekében egy kandallót is érdemes a kertbe helyezni, így az családias és meleg atmoszférát áraszt majd az egész kertben. A frissen ültetett pázsit azt a látszatot keltheti, hogy kertje nagyobb és mélyebb, ami pedig még hozzáadhat ehhez a látszathoz, az egy hinta, ami egyszerű, praktikus, és esztétikus megoldás is egyben. A friss és fiatalos hatás elérése érdekében tökéletes választás lehet egy fehér kerítés, amin orosz zsálya és palástfű kanyarodik rózsaszín rózsák kíséretében.

A nyári szezonban ez sokkal barátságosabbá és kellemesebbé tesz bármilyen lakást. A kőből készült sétány, a különböző méretű és formájú sziklák is komoly hatást érnek el, nem beszélve a kavicskertről, ami ráadásul olcsóbb is, mint sok más kertépítési kiegészítő. A lámpák és fények is feldobhatják kertjét, így akár esténként tehet egy romantikus sétát kedvesével, és nem is kell messze mennie. A nagy sziklákat nemcsak dekorációként, hanem virágtartóként is lehet használni, ezek könnyedén elkészíthetőek betonból, és gyönyörűen mutatnak például egy támfal előtt. Ha néha relaxálni szeretne kertjében, érdemes lehet egy függőágyat beszerezni, hiszen nincs is jobb, mint a friss levegőn pihenni egy finom italt szürcsölgetve egy meleg nyári napon. Próbálja meg kiterjeszteni látókörét, és belegondolni abba, hogy esetleg egy zöld labirintus, vagy a különböző minták hogyan javíthatnának háza külalakján. Improvizáljon: gondoljon arra, mi vinne színt és életet a kertjébe úgy, hogy ez az ön személyiségét is tükrözze. Erre a célra akár bérelhet hivatásos tájépítő mérnököt, de az sokkal szórakoztatóbb, ha magára vállalja ezt az amúgy rendkívül mókás és élvezhető munkát.

eveloagy-ontozorendszer

Akárhogy is dönt, reméljük a fent emlitett ötletek hasznosak voltak, és jó szórakozást a kertépítéshez!

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.