Kertépítés

Családi házat igazán otthonossá csak egy kert tehet, ahol összeülhetnek a rokonok, barátok, ismerősök egy grillezésre, nyársalásra, ahol elfeledheti a világ zaját, nyüzsgését és rohanását, ahol összhangba kerülhet a természettel, és annak megannyi színével, élőlényei világával.

Elképzelése mindenkinek van arról, hogyan kell kinéznie egy ilyen kertnek, de azt kevesen tudják, milyen út, és mennyi szakmai tudás szükséges a cél eléréséhez, ahhoz, hogy mind anyagi javunkból, szellemi tulajdonunkból, és fizikai erőnkből a legjobbat, legszebbet és a legélhetőbb kis világot hozzuk ki.

Természetesen megpróbáljuk véghez vinni. Ekkor döbbenünk rá, a tudásunk hiányosságára. A munkafolyamatok sorrendje nagyon fontos, nagyon sok hibalehetőséget rejt magában akár egy egyszerűnek vélt kert építése is. A járdák, szegélyek lerakása sose előzze meg a füvesítést, a növények fejlődéséhez és kiteljesedéséhez mindnek sajátos fény, víz és tápigénye van. A nem megfelelő vegyszerek használata árthat az élővilágnak, meggátolhatja a fejlődésüket. Egy sziklakert nagyon mutatós és hangulatos lehet a számára legjobb helyen, magasságában és lejtésében. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk nem születik meg a harmónia, melynek hiányában nyomaszt az érzés, hogy bármit is alkottunk, ( a beleölt időtől, összegtől függetlenül ) nem lett az igazi, itt pedig megjelenik a hiány érzete is. Hiányzik a kert nyugtató, harmonizáló ereje, a kikapcsolódást nyújtó békesség, a szabadság érzete.

Éppen ezért, ha ezek hiányára nincs szükségünk, forduljunk tapasztalt, megfelelő referenciával rendelkező szakemberhez!

A kertépítő először felméri az átépítésre szánt udvart, méreteket vesz a pontos anyagmennyiség meghatározásához, talajmintát vesz, a megfelelő talajminőség szükségessége miatt, majd megtervezi az ön által megálmodott, elképzelt kertet. A tervben már láthatjuk a kert arculatát, körülbelüli végső kinézetét, beültetett növényeket, lerakni kívánt anyagokat. Itt még bármit módosíthatunk, átszabhatjuk, hiszen ez még csak egy papírra vetett terv! Amint minden meg lett beszélve és elfogadva, indul a kertépítés. Elvégezzük a talajmunkát, ezután épül meg az öntözőrendszer, mely alapvető fontosságú a növények fejlődéséhez. Elkészítjük az épített elemeket, utakat, játszóteret, homokozót, vízarchitektúrákat, szinte bármit, amire képesek vagyunk és a vevőnek igénye van rá. Itt következnek a fák, bokrok, virágok és növények, majd mindezek után jön a leglényegesebb és leghangulatosabb dolog, a puha, zöldellő pázsit. Ez lehet akár fűmag ültetése, akár gyepszőnyeg lerakása is, amely azonnal meghozza a várva várt zöld színt a kertünkbe. Természetesen tájékoztatjuk a feladatokról, a növények igényeiről, aminek elvégzése fontos ahhoz, hogy a kertje olyan legyen, amilyent megálmodott.

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest