Kertépítés házilag – első lépések

A kertépítés főleg olyan családok számára ajánlott, akik kisebb kerttel rendelkeznek, hiszen így nem lesz felesleges pénzkidobás, ha balul sül el valami. Abban az esetben viszont, ha nagyobb kertje van, és mégsem bérel hivatásos kertépítő céget, hanem maga végzi el a munkát, megeshet, hogy nagy pénzektől esik el, és még az energiája és ideje nagy része is rámegy.

forma1-soveny

Persze vannak kivételek, és épp ezért cikkünkben ma bemutatjuk a családbarát kertépítés fortélyait. Mielőtt belevágna a kertépítésbe többféle szempontot is meg kell vizsgálnia, elsősorban azt, hogy hogyan használja ki a teret. Ha nincs elég hely, választania kell például a grillező, és a gyerek hintája között, de ha nagyobb kertje van, belefér mindkettő, hiszen ha egy csalás új taggal bővül, a kertet is ahhoz szokás igazítani.  Ennek fényében nézzük, hogy hogyan lehet úgy kiépíteni egy kertet, hogy az a család minden tagjának kedvező legyen. Az első lépés a terasz kialakítási lehet, ahol elfogyasztható a reggeli, nagyobb terasz esetén akár vendégeket is fogadhat.

A teraszra érdemes különböző virágokat ültetni a természetes hatás eléréséért. Talán a legfontosabb rész a kertépítésben a szép zöld gyep kivitelezése. Manapság többféle fűmag kapható, ezért érdemes még otthon, kertépítés előtt eldönteni, hogy az ön kertjébe melyik a megfelelő: a sport fűmag, vagy esetleg a szárazság tűrő fűmag. Amennyiben kisgyermek van a családban, mindenképpen alakítson ki egy helyet, ahol játszhat. Fontos, hogy ez olyan helyen legyen, ahol a gyerek jól látható, akár a ház belsejéből is, és hogy a közelben semmilyen növény ne legyen, amely megszúrhatja, vagy megmérgezheti. Fák és cserjék ültetése előtt gondolkodjon el azon, hogy mennyi helyet szán ezek számára, hiszen a fák és cserjék egy idő után nőni kezdenek, és rengeteg helyet elfoglalhatnak, ha nem figyel oda erre. Egy másik rendkívül fontos elem a kerttervezésnél a virágágyás, ahová évelő és egynyári növényeket szokás ültetni. Ha háziállattal rendelkezik, okos dolog a virágágyást valamilyen módon elkeríteni, hiszen egy arra játszó kutya tönkreteheti az egész kertet.

funyiras2

Végül, kertjébe elhelyezhet néhány padot, kialakíthat egy zöldségeskertet, vagy akár építhet egy kisebb kerítést sövénnyel az igazi kerti hatás eléréséért. Fontos megjegyeznie, hogy a kertnek nemcsak a gyönyörködtetés a célja, hanem sok más egyéb hasznos rendeltetése is van.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.