Itt az idő az első gyepgondozásra

Az idei első fűnyíráson már biztosan mindenki túlesett, hiszen az elmúlt időszakban nagyon szép idő volt országszerte.

gyepgondozás, füvesítés, kertépítés, kertöntözés, kerttervezés

Talán azonban a trágyázással már kevesebben foglalkoztak, pedig ha megfelelő és szép gyepet szeretnénk, akkor érdemes tavasszal a növekedési időszak elején rászánni az időt és a pénzt, hogy kiszórjunk, lehetőleg egy hosszú hatású gyeptrágyát. Ezek azért nagyon jók, mert akár 1 éven keresztül is kifejthetik a hatásukat.

Érdemes magát a talajt is 3-5 évente megvizsgáltatni, hogy megtudjuk, hogy mennyi tápanyag található benne, hiszen ez a tény jelentősen befolyásolhatja a trágyázási szokásainkat is.

gyepgondozás Budapest, füvesítés Budapest, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest, kerttervezés Budapest

Továbbá nem árt eltávolítani a mohát és a gyepfilcet is. Ha ezekkel megvagyunk, akkor kb. 3 héttel később jöhet a következő fűnyírás és a gyepszellőztetés. A gyepszellőztetés után ne felejtsük el összegereblyézni. Ilyenkor ha találunk csupasz helyeket, azokat vessük be újra fűmaggal.

öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest, öntözőrendszerek, öntözőrendszerek Budapest, kertépítés Budapest, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.