Ideje csíráztatni

Minden évben, amikor beköszönt a tél, eljön a csíráztatás ideje. Régóta ismert már, hogy a csírák magas tápanyagtartalommal rendelkeznek, vitaminban gazdagok, éppen ezért rendkívüli mértékben védik az egészségünket.

csiráztatás, kertépítés Budapest, kertépítés, kerttervezés

Szerencsére manapság már könnyedén nekiláthatunk ennek a feladatnak, hiszen például a boltokban már kaphatóak csiráztató edények is.

Mire is használhatók a csírák? – tehetjük fel a kérdést magunknak. Nos, akár rakhatjuk őket például salátákba vagy szendvicsekbe, de akár a főzés során is felhasználhatóak. A fogyasztásuk mindenki számára ajánlott.

csiráztatás, kertöntözés, kertöntözés Budapest, kerttervezés

Hogyan kell csiráztatni?

Ahogy korábban már írtuk, sok helyen kaphatóak a csíráztató edények. Az edényt első lépésben mossuk ki, majd töltsük meg vízzel és tegyük bele a magokat. A magok méretétől függően áztassuk őket 4-12 órát a vízben, majd öntsük le róluk a vizet. Ezt követően forgassuk meg az edényt, hogy a magok annak falára tapadhassanak.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a nedvesség utánpótlására kell majd figyelnünk a későbbiekben, amit napi 1 vagy 2 öblítéssel végezhetünk el. Ezt pár napig ismételgetve gyakorlatilag elkészülnek a csíráink, amit szükség esetén néhány napig még hűtőben is tudunk tárolni.

csiráztatás, kerttervezés Budapest, kerttervezés, kertöntözés

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.