Húsvét a kertben

Azok, akinek van egy szép kis kertje a ház mellett, akár már tavasszal húsvéti hangulatot teremthetnek a kertjükben néhány tavaszi növény segítségével, hiszen mire eljön a húsvét, már számos gyönyörű színes virág javában nyílik.

Az egyik legkorábban nyíló tavaszi virág nem más, mint a hóvirág, amely sokszor már a hótakaró alól kibújik. A hóvirág mindig nagyon népszerű, hiszen a tájat még hó takarja, de a kertünkben februárban már ott díszelegnek a kis hóvirágok. A hóvirágot érdemes még ősszel elültetni, így kora tavasszal már élvezhetjük  a szépségét, ráadásul nem is igen igényel gondozást.

hovirag

Egy másik lenyűgöző látványt nyújtó színes virág a krókusz, amelynek a virágait már messziről észre lehet venni. A krókusz hagyma ültetése és gondozása is rendkívül egyszerű, így még egy kezdő kertész bátran belekezdhet a nevelésébe. A krókusz lila, sárga, fehér és cirmos színben található meg. A hagymákat ősszel és tavasszal kell elültetni (akár egy cserépbe is ültethetjük, amelyet utána kirakunk a teraszra vagy az ablakba), virágozni pedig márciusban és áprilisban fog.

krokusz

Szintén csodás látványt nyújtanak a jácint színes virágai, amelyeknek az illatuk is csodálatos. A jácintot is ültethetjük cserépbe, de akár a kertbe egy virágágyásba vagy virágládába is.

jacint

Ha esetleg lekéstük volna az őszi ültetését a felsorolt virágoknak, de húsvétkor mégis szeretnénk illatos tavaszi virágokkal díszíteni a kertünket, akkor vehetünk cserepes bimbós virágokat, amelyeket kihelyezhetünk a teraszra.

Reméljük hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.