Hogyan válasszunk megfelelő kertészt?

Egy jól rendezett kert egészen más színben láttatja a világot, amennyiben kinézünk az ablakunkból. Nem is beszélve arról, hogy növeli az ingatlan értékét is. Persze előfordulhat, hogy valakinek nincs ideje folyamatosan a kertjét rendezgetni. Ekkor pedig valakit fel kell venni erre a feladatra. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon mi alapján válasszunk megfelelő kertészt. A választ erre az alábbi sorokban lelhetjük meg.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Hogyan találjunk kertészt?

A legjobb és legkönnyebb módja annak, hogy új kertészre leljünk, hogy körbekérdezzük a barátainkat és szomszédjainkat. Ha találunk olyan családtagot, aki már vett igénybe kertészeti szolgáltatást, és meg volt vele elégedve, akkor nyugodtan kérjük el az elérhetőségüket. Persze úgy is rátalálhatunk az új kertészünkre, ha csupán nyitva tartjuk a szemünket. Ha például látunk a környéken egy kertészeti kombit, és olyan ház előtt parkol, ahol magas színvonalú a kert minősége, akkor érdemes kapcsolatba lépni velük. De akár internetes kutatást is végezhetünk, hogy megtaláljuk a helyi kertészeket.

Ha online keressük az új kertészünket…

Az internet el fog árasztani minket kertészekkel és kertészeti vállalatokkal. Ezért nekünk kell képesnek lennünk arra, hogy megkülönböztessük a jó szolgáltatókat a rosszaktól. Mindezt pedig mindössze a weboldaluk alapján. Ezért mindenképpen figyeljük meg, hogy milyen a weboldal design. Ugyanis annak professzionálisnak kell tűnnie. Kerüljük az egy felületes weboldalat a felvillanó bannerekkel és hatalmas telefonszámukkal a tetejükön. Megvan rá ugyanis az esély, hogy szegényesen tervezett weboldal mögött szegényes szolgáltatási minőség lapul. A megbízható kertészek minden munkájukról információkat nyújtanak, és láthatók az oldalukon a referenciamunkáik is. Ezen felül jó, ha megkeressük a portálon a további előnyöket is, ugyanis egy professzionális szakembernek ki kell emelnie, hogy miért is érdemes őt választani, és miben jobb a többinél. És bizonyosodjunk meg afelől, hogy a biztosítás is eme előnyök között van. A kapcsolati menüpont is árulkodó lehet, ugyanis a nagyobb professzionális kertészeti vállalatok több lehetőséget is fel kell ajánljanak a kapcsolatba lépésre. Így a megfelelő oldalakon találhatunk telefonszámot, e-mail címet, chat lehetőséget, online kitölthető ívet, stb. Ezen felül pedig érdemes utánanézni a visszajelzéseknek is, amely lehet az adott weboldalon is, de keresgélhetünk másfelé is.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Milyen kérdéseket tegyünk fel a kertészünknek?

Ha felvesszük a kapcsolatot a jövendőbeli kertészünkkel, akkor ne hagyjunk nyitott kérdéseket. Nyugodtan kérdezzünk meg bármit, ami érdekel minket. Ezek alapján hozhatjuk meg ugyanis a megfelelő végső döntést. De semmiképpen se felejtsük el megkérdezni, hogy az adott kertész vállal-e elégedettségi garanciát. Ez ugyanis rendkívül fontos. A nem professzionális kertészek nem fognak garanciát vállalni. Az ugyanis, aki képes az egyedi igényeket figyelembe venni, és követni, valóban garantálhatja az elégedettséget. De fontos kérdés az is, hogy az illető milyen régóta dolgozik kertészként. Ezzel kaphatunk egy képet a kertész tapasztalatáról. A tapasztalat mellett pedig sokat számít a szaktudás is, amelyről úgy tudakozódhatunk, ha megkérdezzük, hogy milyen képzésben vett részt. Ha mindenre kielégítő választ kaptunk, akkor nyugodtan hagyhatjuk rá a munkát a kiválasztott kertészre, hiszen valószínű, hogy elégedettek leszünk a munkájával.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.