Hogyan tervezzünk évelőágyat?

Az emberek több célból is szoktak évelőket használni. Szokták alkalmazni őket évelőágyakba, de akár némelyik faj akár a cserjék pótlására is alkalmas. Az évelők között vannak olyanok, amelyeknek nincs nagy fényigénye, így az árnyékos területeken is jól megvannak.

Az évelőágy formája többféle is lehet. Egyrészt lehet körbejárható, másrészt akár a cserjékhez vagy akár a kerítéshez és a falhoz csatlakozó is, de ez elsősorban a kertünk kialakításától függ.

évelőágy, füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

Az évelőágyakba szánt fajok kiválasztása során figyelembe kell venni a különböző fajok formáját, magasságát, a virágzásának az idejét, de még a virágok színét is. Éppen ezért komoly tervezést igényel a folyamat.

Arra is figyelnünk kell, hogy a kiválasztott fajok örökzöldek-e vagy sem.

évelőágy, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest

A hangsúlyosabb megjelenésű növényeknek szenteljünk kiemelt figyelmet, mivel ezek fogják meghatározni az évelőágy képét. Ha elkészültünk a tervezéssel, akkor jöhet a növények megvásárlása és elültetése.

évelőágy, öntözőrendszer, öntözőrendszer Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.