Hogyan tervezzük meg kertünket?

Kertépítés előtt áll és nem tudja, miként fogjon hozzá? Ma már nem akadály, ha nem hívnánk szakembert a felmerülő feladatokra, hiszen a megfelelő szerszámok és alapanyagok birtokában saját magunk is elvégezhetjük azokat. A szaküzletekben sokféle kiegészítőt is megtalálhatunk, melyekkel igényessé varázsolhatjuk a kert legkisebb szegleteit is.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen kertet szeretnénk megvalósítani. Mindenki más és más igényekkel rendelkezik, és természetesen az sem mindegy, milyen céllal használjuk majd a területet. Vannak, akik kifejezetten a konyhakert kialakítására szeretnék a hangsúlyt helyezni, mások a családi és baráti összejövetelekhez kívánnak megfelelő helyszínt kialakítani. Akik a nyugalom és a béke szigetét tudnák otthonuk közvetlen környezetében, számukra a kerti tó és a sziklakert is a terület szerves részét képezhetik. Természetesen nem mehetünk el az olyan praktikussági szempontok mellett sem, mint az autóbejáró kiépítése vagy a megfelelő kerti világítás kialakítása. Érdemes azt is átgondolni, hogy mekkora összeget szeretnénk elkölteni, és abból mit hozhatunk ki. Hasznos lehet, ha a világhálón praktikus ötletek és házilagos megoldások után nézelődünk, ugyanis ezek remek inspirációnak számítanak.

Ma már az sem számít luxusnak, ha esetleg a hagyományos kialakítású medence mellett döntünk, ez ugyanis garantáltan időtálló minőséget képvisel. Nehezen képzelhetjük el a tikkasztó nyarakat a kertben anélkül, hogy ne hűsölhetnénk egy kényelmes medencében. A felfújható, olcsón beszerezhető darabok sokszor nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, éppen ezért megéri akár a tartós megoldásokon elgondolkodni. Igaz ez a tűzrakó hely, vagy a grillező hely kialakítására is. A kerti pavilonok kitűnő választásnak bizonyulnak akkor, ha esne az eső, vagy a tűző nap ellen szeretnénk védelmet. A kert akkor szolgálja tökéletesen kényelmüket, ha minden tekintetben megfelel az ott tervezett elfoglaltságok jellegének.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Ugyan a nyári forróság már javában tombol, de megéri rászánni az időt, ha még nem foglalkoztunk volna eddig a kert igényeinkre szabásával. Akár egyetlen hétvége alatt is sokat lehet haladni, ha pedig a barátok, rokonok is besegítenek, akár egészen új kép fogadhat bennünket néhány nap múlva. A késő őszi hetekig még sok idő van hátra, nem mindegy, milyen környezetben töltjük azt akkor, ha nem mennénk el otthonról. Kertépítésre fel!

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.