Hogyan tartsunk Orchideát a lakásban?

Az utóbbi években egyre népszerűbb a növénykedvelők körében, hogy a lakásban tartanak orchideát. Ez a téma most azért is aktuális, mert a tél és a hó miatt amúgy se nagyon tudják mivel elfoglalni magukat a kertkedvelők, kertépítők se Budapesten, se az ország többi részében.

orchidea, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest, kerttervezés Budapest

Az orchideák már nem olyan drágák, mint régen, talán ezért is kezdett népszerűvé válni a lakások ablakaiban. Az alábbiakban összeszedtünk néhány tudnivalót az otthoni tartásukkal kapcsolatban.

Orchideák öntözése

Figyeljünk arra, hogy az öntözéshez használt víz legyen szoba-hőmérsékletű és figyeljünk a megfelelő mennyiségre is. Lehetőség szerint a vízbe tegyünk egy kis orchidea tápanyagot is, ezzel segítve elő a növény fejlődését.

orchidea, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest, kerttervezés Budapest

Orchideák fényigénye

Az orchideák szeretik a sok fényt, viszont figyeljünk arra, hogy a déli fekvésű ablakokat viszont nem igazán kedvelik. Időnként szükségük van az árnyékra és a megfelelő szellőzésre is. A legmegfelelőbb hely egy nyugati vagy egy keleti fekvésű ablak lehet. Vigyázzunk arra, hogy ne tegyük ki tűző napfénynek, mert az könnyen árthat neki.

orchidea, kertépítés Budapest, kertöntözés Budapest, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.