Hogyan neveljünk tulipánokat kényes helyen?

Hogyha valaki kertészkedésbe kezd, akkor kétféle lehetősége van: vagy az, hogy olyan növényeket termeszt, amelyek a hasznára válhatnak (itt a zöldségekre és a gyümölcsökre kell gondolni, vagy minden olyanra, amelyet fel lehet használni gyakorlati célokra), vagy olyanokat, amelyeknek csak esztétikai funkciójuk van. Persze a kettőt is lehet egyszerre, csak az nagyon sok odafigyelést és munkálatot igényel.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Azonban hogyha valaki megbirkózik mindezekkel, akkor nagyon kellemesen érzi majd magát a kertben, amely egy alkalmas hely lesz a lazításra. Az, hogy ki milyen dísznövényt választ, nagyon sokat elárulhat róla. Azonban az is egy fontos szempont a küllem mellett, hogy olyanokat ültessen az ember, amelyek gondozása nem kerül nagy erőfeszítésbe. Ugyanis hogyha kényes növényekkel próbálkozunk, akkor oda tapasztalat, vagy szakértelem szükséges. Hogyha valaki kezdő kertész, és nem rendelkezik semmilyen tapasztalattal ezen a téren, akkor sokkal okosabb, hogyha kezdetben olyanokat választ, amelyeknek nem okoz problémát a gondozása. Amennyiben így tesz, és sikerül véghez vinni az első években azt, amit eltervezett, már rátérhet a kényesebb fajtákra is. Ezek közül a tulipánt lehet kiemelni, mint az egyik legnépszerűbb, viszonylag kényes növényt.

Rengetegen ültetnek ilyen virágot a kertjükbe, mert nagyon szépen mutat, ráadásul nagyon sok fajtája is ismeretes, amelyek széppé varázsolják a kertet. Hogyha az ember emellett dönt, akkor érdemes megjegyezni, hogy mindenképpen utána kell nézni, hogy melyek is azok a körülmények és előintézkedések, amelyeket meg kell tenni mindezek érdekében. A legelső ezek közül, hogy olyan hagymát válasszunk ültetésre, amelyeket ősszel árulnak. A másik, hogy az elültetés előtt mindenképpen ássuk fel a földet legalább 25-30 centire, és úgy trágyázzuk be. Fontos, hogy amikor az ültetésre kerül a sor, mindenképpen egymástól 10 centire szórjuk el a magokat, hogy legyen terük a fejlődésre. Takarjuk be több (kb. kétszer annyi) földdel, mint amennyi ellepné a hagymát. Fontos továbbá az is, hogy rendszeresen öntözzük, gyomtalanítsuk, és lazítsuk a földet, hogy a virágok egészségesek legyenek, és jól fejlődjenek. Sajnos a tulipánok hajlamosak arra, hogy megteljenek levélféreggel. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogyha levélölő szereket használunk, és ezzel gátoljuk meg a kártevők elszaporodását. Figyelni kell ezekre a dolgokra, és hogyha lehet, a legjobb megelőzni.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.