Hogyan készítsünk töklámpát Halloween-re?

A mai cikkünk egy kicsit rendhagyó lesz, hiszen a kertépítéshez, kerttervezéshez kevésbé kapcsolódik, viszont hamarosan itt van a gyerekek által idehaza is kedvelt Halloween, amely egy remek alkalmat kínál arra, hogy egy a kertben is elhelyezhető szép díszt készítsünk, egy töklámpát.

kertépítés Budapest, kertönözés Budapest, kerttervezés Budapest, töklámpa

Az elkészítéséhez természetesen szükségünk lesz egy szép nagy sütőtökre. Ha nem akarjuk megnehezíteni a saját dolgunkat, akkor próbáljunk meg olyat választani, amelynek a kérge nem túl kemény.

A faragásba mindenképpen vonjuk be a gyerekeket is, hiszen elsősorban ők fognak örülni az új töklámpának. A faragáshoz csupán egy megfelelően éles késre lesz szükségünk.

kertépítés Budapest, kertönözés Budapest, kerttervezés Budapest, töklámpa

Első lépésben vágjuk ki a tejét, ahogy az a képen is látható. Attól függően, hogy mennyire vagyunk ügyesek, ezt végezhetjük egyeneset vagy akár cikk-cakkosan is. A cikk-cakkos azért jobb, mert a már elkészült töklámpára így könnyebb lesz visszahelyezni tetejét.

Ha ezzel megvagyunk, akkor ki kell belezni a tököt. A gyerekek valószínűleg élvezni fogják ezt a részét és így mi is megúszhatjuk a piszkos munkát!

A kibelezést követően jöhet a szemek, a száj és az orr kivágása. Itt mindenki kiélheti a kreativitását. Csinálhatjuk félelmetesre vagy akár vidámra is.

Ha mindennel kész vagyunk, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy belehelyezzük a gyertyát és visszahelyezzük a tetejét. Este pedig csak meggyújtjuk a gyertyát és máris élvezhetjük a látványát.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.