Hogyan kell füvesíteni?

Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a legfontosabb dolgokat, amelyre szükségünk lehet a kertépítés füvesítés szakaszában. Jöjjenek is akkor:

A füvesítés

Ha a kertünket szeretnénk füvesíteni, akkor a gyepszőnyeggel történő füvesítés a leghatékonyabb megoldás, mivel így akár már 2-3 hét után egy teljesen jól használható és gyönyörű gyepet kapunk. Persze a füvesítés a kertépítés legutolsó szakasza, hiszen ezt már csak a tereprendezést, a növények ültetése és az egyéb munkafolyamatokat követően hajthatjuk végre.

füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A kert mekkora része legyen fűvel borítva?

Természetesen mindenki szép kertet szeretne, éppen ezért nem árt arra törekedni, hogy ne daraboljuk fel túlságosan a nagyobb összefüggő füvesített zöld területeket. Az emberek is sokkal szívesebben nézik a nagyobb, összefüggő zöld gyepfelületet.

Mikor lehet füvesíteni?

A füvesítésnek akármikor nekiláthatunk, az egyetlen kritérium, hogy a hőmérséklet tartósan 0 fok felett és 35 fok alatt legyen. Ha ez megvan, akkor minden ideális a füvesítéshez. Azért a munka megkezdése előtt nem árt még az időjárás előrejelzést is figyelni, mert a későbbi tömörítés során nehezebb munkánk lesz, ha nagyon megázik a füvesített terület.

füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Hogyan készítsük elő a talajt?

Nem szabad megfeledkezni a talaj megfelelő előkészítéséről sem. Ebbe a fázisba tartozik a talaj kiegyengetése és a gyomoktól való megtisztítása. Ehhez szükségünk lesz egy gereblyére is. Ha ezzel végeztünk, akkor jöhet a talaj tömörítése, amelyhez a kerti hengerre lesz szükségünk.

Gyepszőnyegterítés

Gyepszőnyegterítés előtt teríthetünk vakond-hálót a várható túrások megelőzése érdekében. Mikor túl meleg van, érdemes a reggeli órákban füvesíteni és felhasználásig árnyékban tárolni a gyepet. Aznap fel kell használnunk nyáron, vagy a felhasználásig kitekerjük, és folyamatosan öntözzük.

füvesítés, füvesítés Budapest, kertépítés, kertépítés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.