Hogyan irtsuk ki a gyomot a fű közül?

Habár roppant egyszerűnek tűnik a befüvesített terület gondozása, azonban nem árt odafigyelni rá. A legjobb, ha már a füvesítés előtt kiírtjuk a területről a gyomokat. Ez történhet vegyi anyaggal vagy akár manuálisan is. Nem árt tisztában lenni azzal is, hogy ha marad a fű között gyom is, akkor többnyire az fog győzni és a gyep fog eltűnni. Nagyon sok esetben a gazok akár már a tél végén fejlődésnek indulnak, így még erőteljesebbek lesznek tavaszra, mint a gyep.

 

gyomirtás, gyomirtás Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Sokszor előfordul az, hogy nem lehet gyomirtót használni, ilyenkor csak arra van lehetőségünk, hogy óvatosan kézzel gyomláljuk ki a gazokat. Azt, hogy melyik gyomirtót érdemes használni, a gaz fajtája fogja meghatározni. Ha esetleg szükség van arra, hogy kiegyenlítsük a talajt, akkor azt lehetőleg próbáljuk meg augusztusig megtenni.

gyomirtás, gyomirtás Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Ha végül a vegyszeres megoldásnál maradunk, figyeljünk arra, hogy még a gyep elvetése előtt legalább 2-3 héttel távolítsuk el a gyomok maradványait is. Általában ősszel hatékonyabb a gyomirtás is.

gyomirtás Budapest, gyomirtás, kertépítés, kertépítés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.