Hogyan hozzunk ki többet a kertünkből?

Eddig főként a nagyobb méretű kertekről volt szó itt a blogon, de természetesen mi is tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenkinek van ekkora kertje, külföldön is rengeteg példát találunk a kisebb kertekre. De nem kell nekik sem aggódniuk, mivel egy kicsi, néhány négyzetméteres kertből is nagyon látványos és hangulatos kertet lehet varázsolni egy kis tervezéssel. Íme néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni.

kis kertek, kertépítés Budapest

Legyen egyszerű

Egy kis kertben az egyik legnehezebb feladat, hogy elérjük azt, hogy a kertünk egész évben pompás látványt nyújtson. Célszerű alaposan átgondolni és kitalálni az évelő ágyásokat, hogy ezt elérhessük.

Amire érdemes még figyelni, – amennyiben van rá elegendő hely – a kerti bútorok kiválasztása. Ezekkel is törekedni kell arra, hogy összhangot teremtsünk velük. Célszerű lehet egy stílusból válogatni, mivel nem fog szép látványt nyújtani ha egy kis térben egyszerre használunk fa és szövött bútorokat. Érdemes arra is figyelni, hogy harmonizáljanak a benti bútorokkal is, tehát például ha bent íves bútorokat használunk, akkor célszerű a kerti bútorokból is az ívelt változatokat használni.

kis kertek, kertöntözés Budapest

Figyeljünk a részletekre

Éppen azért, mert kis területről van szó, ezért roppant fontosak a részletek is. Fontos, hogy alaposan tervezzük meg a növényeket, figyeljünk oda a kiválasztásukra. Fontos, hogy azt is vegyük figyelembe, hogy melyik növény mekkorára fog megnőni, hogy lehetőleg ne fussunk bele abba a hibába, hogy 1-2 növényünk kitölti az egész teret és nem hagy elegendő helyet a többi növény számára.

kis kertek kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.