Hogyan alakítsunk ki megfelelő üvegházat?

Ha szeretnénk kialakítani egy megfelelő üvegházat a növényeink számára, érdemes átgondolnunk, hogy mire is lehet szükségünk hozzá. Persze itt nem kell egy hatalmas üvegházra gondolni, hiszen egy otthoni kertbe bőven elegendő egy kisebb méretű is.

Nem kell persze túl nagy és komoly dolgokra gondolni az üvegház felszerelése során, de azért vannak alapvető dolgok, amikre biztosan szükségünk lesz. Ilyenek például a különböző polcok, egy hőmérő vagy akár a szaporító edények.

uveghaz-kertepites-budapest

A szaporító edényekre akkor lesz szükségünk, ha esetleg dugványozni szeretnénk, illetve ha magokat akarunk csíráztatni. Ezek azért fontosak, mert a segítségükkel még az üvegházon belül is magasabb hőmérsékletet tudunk biztosítani. Mivel ezek általában zárhatóak, így gyakorlatilag olyan, mintha az üvegházunkon belül lennének további kisebb üvegházaink lennének. A szaporító edények méretét annak függvényében érdemes megválasztani, hogy mennyi növényt szeretnénk elhelyezni bennük.

A polcok kialakítása pedig azért lehet roppant hasznos egy üvegházban, mivel így lehetőségünk van arra, hogy akár a cserepes növényeket is elhelyezzünk, ráadásul mindezt igazán helytakarékosan.

uveghaz-kertontozes-budapest

További hasznos ötlet, ha esetleg szerelünk ereszt az üvegházra, mivel így összegyűjthetjük a csapadékot, amelyet felhasználhatunk a későbbiekben a növényeink öntözésére, így spórolhatunk a vezetékes vízzel.

Az üvegházban tárolt növényeink számára nagyon fontos az állandó hőmérséklet, éppen ezért célszerű egy hőmérőt is elhelyezni bent, közel a növényeinkhez, hogy a legpontosabban meghatározhassuk az őket érő hőmérsékletet. A nagy melegben nem árt, ha esetleg vannak szellőzőnyílások is az üvegházon, arra azonban figyelni kell, hogy ezek megfelelően zárjanak.

uveghaz-kertontozo-budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.