Gyepszőnyegezés

A gyepszőnyeg leterítése gyorsabb, látványosabb folyamat, mint a fűmaggal történő füvesítés. Drágábbnak is tűnik, de ez egy nagyon viszonylagos dolog! Egy sokkal magasabb fejlettségű, erősebb pázsitot kapunk, amelyet már fiatal kora óta öntöznek, tápoznak, ápolnak, hogy kertünkbe a legtökéletesebb, legesztétikusabb állapotban kerüljön. Éppen ezért is felszedésére csak az egy- másfél éves fű kerül. Természetesen a már kész gyepszőnyeg is igényli a tökéletesen előkészített tápdús talajt, de legyen ez bármennyire tökéletes, egy jól működő öntözőrendszer nélkül, ami optimális időben optimális mennyiségű vízzel látja el a gyepet, sose lesz olyan, mint szeretnénk.

Nagyon sok minden szól még a gyepszőnyeg leterítése mellett. Gondoljanak bele, a fűmag elvetésével járó megóvásra fenntartott idő alatt meg kell óvnunk sarjadó, növekedésben levő füvünket, gyermekeink játszóterét, házőrző ebünk mozgásterét, esetleg egy közelgő családi esemény színteréül szolgáló területet, melynek mihamarabb kell teljes pompájában díszelegnie. Nem könnyű!

Erre a gyepszőnyegnek nincs szüksége, hiszen a leterítés után azonnal jól mutat, sűrű, zöld, gyommentes, strapabíró. Használatával se kell várni 8-10 napnál többet, másnap már tehet is egy kisebb sétát rajta. Gyepszőnyeg esetén a kerti kártevők ellen is van megoldás: vakondháló, melynek leterítése megvéd az állat kártevése ellen. Ez egy nagy szilárdságú, erős műanyag háló, mely megakadályozza, hogy az állat a felszínre jusson, így képtelen túrásokat létrehozni, és nem roncsolja a gyep szerkezetét se. Erre a hálóra fektetjük a szőnyeget, amely rövidre vágott fűből és 2-3 cm vastag földből áll.

 

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest, gyepszőnyegezés, gyepszőnyegezés budapest