Füvesítés

A kert építésekor a legsűrűbben előforduló kérdést füvesítéskor tesszük fel.

Miként fog elkészülni az a bizonyos gyönyörű zöld gyep?

Kétféle megoldás létezik: fűmagvetés és a gyepszőnyegezés. A döntés legjobban befolyásoló tényezője, hogy minőségileg milyen füvet szeretnénk, és ezt mennyire gyorsan. Érdemes a témát alaposabban körüljárni.

A legoptimálisabb időben végzett fűmagvetés után 4-6 héttel, az első nyírás után kapunk használható füvet, ami ilyenkor még sérülékeny, hiszen a fűcsomók még nem alakultak ki, sok a szabadon lévő talaj terület, ahol legyen bármilyen gondosan, profin elvégzett gyomirtás, kibújhatnak gyomok. Ezt követi a munkaigényesebb időszak, ami nagyban befolyásolja a már meglévő füvünk szépségét. Ez egy 1-2 hónapos folyamatos, precíz munkát igényel, ami öntözésből, műtrágyázásból, gyomlálásból és megfelelő fűnyírásból áll. Ha mindezeket becsületesen, rendszeresen elvégezzük, akkor érheti el gyepünk azt az állapotot, ami a gyepszőnyegre a lerakástól fogva jellemző.

A mag elvetése előtt fontos szempontokat kell figyelembe venni. A füvesített terület mennyire esik árnyékos helyre, milyen igénybevételre számítunk, stb. Ez határozza meg az elvetendő mag minőségét és milyenségét.

Ezek alapfeltétele egy jól előkészített tápdús, vízáteresztő és gyommentes talaj.

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest, füvesítés, füvesítés budapest