Élményfürdő helyett saját kert? A kikapcsolódás garantált!

Ha a nyári szabadidős elfoglaltságokról van szó, akkor egyre többen gondolnak a saját kert nyújtotta lehetőségekre. Ugyan hazánkban egymást érik az élményfürdők és a csúszdaparkok, de a tömeget és az idegenek társaságát nem mindenki kedveli. Kétségtelen, hogy a természetes vizek látványához, vagy az élményfürdők kényelmi szolgáltatásaihoz kétség sem férhet, de néha megéri otthon maradni. Ez természetesen nem jelent egyet azzal, hogy tikkasztó hőségben kellene töltenünk a napot, hiszen a kertbe medencét, vagy például hűs környéket biztosító kerti tavat és árnyékolót az is telepíthetünk.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

Ugyan már itt a nyár, de még mindig nincs későn elkezdeni ezeket a teendőket, hiszen akár egy hétvége is elegendő lehet ahhoz, hogy megfelelő helyszínt találjunk a felfújható medencének, valamit megvalósítsuk a kerti tóval kombinált és az akár sziklakert irányából aláhömpölygő mesés víz látványát.    A szakáruházakban sokféle izgalmas kiegészítőt beszerezhetünk, és ne feledkezzünk meg a megfelelő burkolatok és világítás kialakításáról sem. Különösen a medence környékén jut fontos szerep a csúszásmentes burkolatnak, de természetesen az autóbehajtó és a terasz környéke mellett sem mehetünk el. Mivel a nyári időszakban gyakran késő estig a kertben tartózkodunk, pancsolunk, vagy épp sütögetünk, ezért a kültéri világításnak is fontos szerep jut. A falikarok és a különféle hangulatvilágítás típusok mellett akár romantikus kandelábereket is elhelyezhetünk a kert különböző pontjain.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tűző nap elleni védelmet sem, hiszen akár délután 4 órakor is napszúrást kaphatunk a kerti fürdőzés során. A mobil napernyők kiváló szolgálatot tesznek, a gyerekeket pedig kizárólag ilyen alatt érdemes a vízbe engedni. Ha több pénzt szánnak rá, akkor a felfújható medencék helyett a hagyományos típus mellett is letehetjük a voksot. Ugyan ezek kiépítéséhez nem lesz elegendő egy hétvége, de az idő és energia ráfordítás eredményeképp hosszú éveken át kiváló állapotban levő medencének örvendhetünk.

kertépítés, kertépítés Budapest, kerttervezés, kerttervezés Budapest, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A hazai élményfürdők akkor is remek választásnak bizonyulnak, ha kint esik az eső, vagy a hőmérséklet nem engedi meg a szabadtéri fürdőzést. Ennek ellenére azonban tény, hogy a saját otthont övező környezet élvezete fürdőzés kapcsán is jó döntés lehet bármely korosztály számára. Tegye kényelmessé és komfortossá a kertet, így hűsítő fürdőzés kapcsán is számíthat arra!

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.