Búvóhely a kertben

Ha vannak gyerekek a családban, akkor remek móka lehet, ha készítenek egy kis búvóhelyet a kertben számukra.

Ehhez első lépésben a búvóhely helyszínét kell kiválasztanunk. Ki lehet választani akár egy padot is, de természetesen nem szükséges a pad sem feltétlenül. Sőt, akár a gyerekekre is bízhatjuk a hely kiválasztását.

fűzfavessző búvóhely, búvóhely a kertben

Ha a helyszín már adott, akkor jöhetnek a fűzfavesszők. A hosszabbakat le kell vágni, ezeket össze is köthetjük egymással, hogy még hosszabbak legyenek, majd ezeket kötegekbe kell kötözni.

A búvóhely széleinél kisebb gödröket kell ásni körben, egymástól körülbelül 60-100 cm-es távolságban. Ezekbe fognak kerülni majd a fűzfavessző kötegek. A búvóhely tetejénél ahol összeérnek a kötegeket, össze kell kötözni őket, hogy legyen tartása az egész építménynek. A formáját tetszés szerint alakíthatjuk ki.

kerti búvóhely, fűzfavessző, kertépítés, kertépítés Budapest

Ha folyamatosan öntözzük a dugványokat, akkor idővel új hajtásokat fog hozni, a következő évben pedig már biztosan egy szép árnyékos és sűrű búvóhely lesz belőle.

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.