Burkolatok, járdák építése

A kerti burkolatoknak és járdáknak az esztétikai értékükön kívül nagyon egyértelmű funkcionális szerepük is van, ezért fontos, hogy olyan anyagokat és megoldásokat használjunk, amelyek szépek és adott esetben strapabírók is.

A legelterjedtebb burkoló anyagok a beton és a terméskő lapok. A típus megválasztása a telek karakterétől, a házban és a kertben felhasznált anyagoktól, de leginkább a burkolóanyag szubjektív szépségétől függ. A burkolatok tekintetében általában érzelmi alapon, ízlés alapján döntünk. Ha a burkolat terasz vagy kerti napozó részére készül, úgy különleges optikai súlyponttá válhat, így részletekben gazdagabb kialakítást igényel. Amennyiben a közlekedést szolgálja és az a központban van – pl. a kaput a ház bejáratával köti össze – akkor díszítő értéke ebben az esetben is fontos lehet. Amikor például garázst a hátsó bejárattal kötjük össze, és a cél, hogy száraz lábbal érjük el a bejáratot, itt is használhatunk szórt burkolatokat vagy tipegőket.

Amikor burkolóanyagot választunk, érdemes előre gondolkozni: figyelembe kell venni a fagyállóságát, a könnyen tisztíthatóságot és hogy mennyire fog csúszni a téli hónapokban. Szakembereink tanácsaikkal állnak rendelkezésére a megfelelő burkolat kiválasztásához!

kertépítés, kertépítő, kertépítés budapest, kerttervezés, kerttervezés budapest, kertépítő budapest, burkolatok építse, burkolatok építése budapest, járdák építése, járdák építése budapest