A zöldtrágyázás

A zöldtrágyázás egy elég régi biokertészeti eljárás, amely segít a földet és a növényeket új életre kelteni. Hazánkban a zöldtrágyázást az ideig mellőzték, mivel úgy gondolták, hogy pénzkidobás, azonban napjainkban kezdik újra felfedezni.

zöldtrágyázás, kertépítés, kertépítés Budapest

De mi is az a zöldtrágyázás valójában? Vannak bizonyos növények, amelyeket ha elvetünk, majd kikelés után pedig visszaforgatunk a talajba, akkor javítják a talaj szerkezetét és állagát. Mindezt a vegyszeres kezeléseknél hatékonyabban és mindezt környezetbarát módon.

Mindez azt jelenti, hogy a kert egyik részét, ahol a talajt szeretnénk javítani be kell vetnünk majd. Persze ezt megelőzően ássuk fel a talajt is. Körülbelül 1 hónapot kell várnunk arra, mire a növény kikel, majd ezt követően a még élő zöld növényt beleforgatni a talajba.

zöldtrágyázás, kertöntözés, kertöntözés Budapest

A talaj zöldtrágyázásával nem csak a nitrogén tartalmát növeljük, hanem további szerves anyagokkal is dúsítjuk, amelyek tovább növelik a kertépítés sikerét és a növényeink fejlődését.

Ha már ennyit írtunk a zöldtrágyázásról, akkor jöjjön néhány olyan növény, amely alkalmas a zöldtrágyázásra. Ilyen növények például a lóbab, a borsó vagy akár a lucerna is. Ezeket ha zöldtrágyázásra akarjuk használni, akkor leginkább júniusban és júliusban célszerű elvetnünk.

zöldtrágyázás, kerttervezés, kerttervezés Budapest

Reméljük, hasznosnak találta az eheti cikkünket is, ha tetszett, akkor kérjük, hogy Like-olja és ossza meg a facebook-on. Amennyiben segítségre lenne szüksége, Budapest legjobb kertépítő szakembere és csapata örömmel a rendelkezésére áll.